Veelgestelde vragen

Een overzicht van een aantal veelgestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet tussenstaat dan kunt u een e-mail sturen naar: kerkspot@cgkbennekom.nl.

Algemeen

• Wij raden u aan om een zelf bedacht wachtwoord voor kerkSPOT te kiezen, in plaats van het wachtwoord dat u via de e-mail hebt gekregen. Om uw wachtwoord aan te passen doorloopt u de volgende stappen:

• Klik in het hoofdmenu op uw naam (in de rechterbovenhoek) Hoofdmenu
    • Klik vervolgens in het uitklapmenu opWachtwoord wijzigen
    • Op de pagina "Wachtwoord wijzigen" vult u allereerst het huidige wachtwoord in (in het tekstvak "Oude wachtwoord"), gevolgd door uw nieuwe wachtwoord (in het tekstvak "Nieuw wachtwoord") en daarna nogmaals uw nieuwe wachtwoord ( in het tekstvak "Nogmaals").
    • Hierna klikt u op de knop "Wijzigen" om de wachtwoord wijziging definitief te maken.

Het wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen: één van de letters is een Hoofdletter, er moet een cijfer in staan, er moet ook een ander teken dan een letter of cijfer in staan en samen moet het uit minstens acht tekens bestaan.

App

• De app die wij gebruiken heet “Mijn gemeente 2.0”. Deze app is te vinden in de Apple store op Apple en Google Play Store op Android. Installeer deze app op je telefoon.

Inloggen op de app

Na het installeren kunt u de app opstarten en zult u moeten inloggen. Volg daarbij de onderstaande instructies:

1. Als u de app opent, ziet u een scherm waarin u kunt zoeken naar een gemeente, zoals in plaatje hiernaast. Zoek hier naar "cgk Bennekom". In de lijst onder het zoekveld kunt u onze gemeente selecteren door te klikken op de tekst " CGK Bennekom - Oosterbeek - Bennekom"

2. U bent nu in de omgeving van onze gemeente. Hier kunt u rechtsboven in het scherm klikken op de knop "Inloggen”. Er verschijnt dan een scherm zoals u hiernaast ziet.

Hier kunt u inloggen met uw kerk-spot gebruikersnaam en wachtwoord. Dit zijn dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als u gebruikt op de website.

• Bovenin (in het plaatje rood omlijnd) kunt u een menu openen waar u allerlei zaken over uzelf en uw persoonlijke instellingen kunt vinden.

Onderin (in het plaatje groen omlijnd) staan een aantal knoppen. Deze doen het volgende:

• De knop met het huisje opent het hoofdscherm van de app waarin verschillende berichten en videos worden getoond in een tijdlijn.
    • De knop met de kalender opent de agenda van de kerk. In de toekomst kunt u hier onder andere plaatsen voor kerkdiensten reserveren (dit zal ook via de website kunnen).
    • In het midden ziet u een hand met een hartje. Dit is een collectefunctie. Deze gebruiken we op dit moment niet.
    • Het icoontje met de preekstoel brengt u naar de uitzendingen van Manna. Hier kunt u alle uitzendingen vinden en terugkijken. In de toekomst zullen we hier mogelijk ook de mogelijkheid bieden om preken terug te kijken.
    •  Tenslotte ziet u drie streepjes. Daarmee kunt u een menu openen, van waar u onder andere het kerkblad, nieuwsbrieven en de contactgegevens van andere gemeenteleden kunt opzoeken.

​​​​​

Reserveren

• In de agenda ziet u de een overzicht van de aankomende kerkdiensten. Voor de diensten van de aankomende zondag kunt u zich aanmelden.

Daarvoor doorloopt u de volgende stappen.

1. Selecteer de kerkdienst waarvoor u een plek wilt reserveren. (via de agenda op de website of in de app "Mijn Gemeente")
    2. Na het selecteren van een kerkdienst  ziet u een gedetailleerde beschrijving van het agenda-item. Onder de beschrijving ziet u een formulier waar u kunt aangeven hoeveel plekken u wilt reserveren, klik vervolgens op de knop "Reservering plaatsen".
    3. Om u reservering af te ronden moet u vervolgens een aantal gegevens invullen zoals naam en e-mailadres. Als u al bent ingelogd in kerkspot zijn deze gegevens al voor u ingevuld.
    4. Klik daarna op de knop "Afronden".

Hierna is uw reservering geplaatst en ziet u een overzicht van uw reservering. Ter bevestiging ontvangt u hiervan ook in e-mail*.

* Het reserveringsprogramma stuurt automatisch een "e-ticket" per e-mail. Die hoeft u niet uit te printen of mee te nemen.

• Een reservering voor een kerkdienst kunt u wijzigen of annuleren via Kerkspot. Klik hiervoor op de knop “Mijn reserveringen” in het menu Agenda (of mijn tickets in het hoofdmenu of ga direct naar de pagina hier).

1. Hier ziet u een overzicht van uw tickets en kunt u deze wijzigen door op de knop bewerken  te klikken.
    2. Op de pagina "Mijn reserveringen" kunt u het aantal tickets wijzigen dat u hebt gereserveerd. Zet dit op het gewenste aantal plekken (“0” als u alle tickets wilt annuleren).
    3. Klik daarna op opslaan om uw wijziging door te geven.

Mocht het niet lukken om uw reservingen aan te passen kunt u ook een e-mail sturen naar scriba@cgkbennekom.nl